Terug van de Pyreneeën – de foto’s

We zijn al meermaals richting dit hooggebergte op de Frans-Spaanse grens getrokken maar er zijn nog diverse regio’s die het bezoeken waard zijn. In augustus reden we richting Lescun. Op de planning stonden twee lustochten van elk 7 stapdagen.

Onze eerste kampeertrekking was gebaseerd op een boekje van Ton Joosten (Het geheim van de Peña Collarada): ‘Karstlandschappen nabij Lescun’. Her en der wijkten we van het beschreven traject af waar we vonden dat er nog mooiere route was. Dit is echt ‘het land van gieren en herders’. Heel wat schapen en koeien grazen op hooggelegen weides, veel ‘abris’ worden in de zomer bemand door herders. De bergen zijn iets minder hoog dan in de Centrale Pyreneeën maar de landschappen eigenlijk meer verscheiden: indrukwekkende kalkstenen sedimentlagen, bloedrode bergen, karst in al zijn vormen, … En van zodra je je op een bergkam begeeft, vale gieren die net boven je hoofd zweven of onderlangs wegvliegen. Zonder meer een regio waar ik maar graag een groep zou begeleiden! Alle foto’s in dit fotoalbum.

Daarna verplaatsten we ons richting Laruns waar we een nachtje in de gîte d’étape gingen slapen om dan de volgende ochtend aan het Lac de Fabrèges onze vierwieler achter te laten en terug de bergen in te trekken. We stapten in een grote lus rond de Balaïtous, een ruwer berglandschap met veel graniet en bergmeren, typisch voor de Centrale Pyreneeën. Het leverde soms pittige etappes op, en we kwamen ook meer wandelaars tegen. Meer foto’s in dit fotoalbum.

Het waren twee erg diverse tochten, terwijl ze eigenlijk op een boogscheut van elkaar liggen. Wie nog niet naar de Pyreneeën ging, moet dat zeker eens doen. Het is een schitterend bergmassief met tal van prachtige bivakplekken. Enkel de hevige onweerders, die ons deze keer ’s nachts uit onze slaap haalden, moet je erbij nemen. Tijdig vertrekken is altijd de boodschap, zeker op warme dagen. Een uitgebreid verslag van onze tochten volgt nog!

Advertenties

6 Comments

Add yours →

  1. Ik krijg een foutmelding als ik op het fotoalbum klik Debbie, of is dit enkel bij mij?

  2. Prachtige streek: was er ook maar (helaas) niet om te wandelen. Wel om met de kabelbaan richting Pic Herrana te “sporen”en vandaar het touristische treintje naar Lac d’Artouste te nemen. De streek staat heel zeker op het trekkersverlanglijstje voor hopelijk later nog wel eens, want het is er zeker de moeite waard !

  3. Koen Wolfcarius 11 september 2015 — 22:21

    Dit is fenomenaal mooi. Enkele jaren geleden hebben wij enkele dagen bij Ton Joosten verbleven. Ook toen al vond ik de streek zo fantastisch mooi. Hou ons op de hoogte als je daar eens een groep begeleidt.

  4. Intens mooie foto’s…genieten ten top.

  5. Prachtige foto’s Debbie, ik heb er met volle teugen van genoten !
    groetjes Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: